Świetny pomysł na smaczne, bardzo szybkie i nietypowe śniadanie. Mój siostrzeniec niejadek, który generalnie żyje powietrzem, a jedzenie uważa za bardzo nieprzyjemną czynność, prosił o dokładkę takich bułek.
Składniki:
– bułki kajzerki
– jajka
– świeży szczypiorek
– sól i pieprz
Przygotowanie:
Z bułek odcinamy wierzch i wydłubujemy środek. Otwory smarujemy masłem, wbijamy do nich jajko (po jednym na każdą bułkę, chyba, że jajka są małe) i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Pieczemy kilka minut, aż białko się zetnie. Wyjmujemy, solimy, pieprzymy i posypujemy szczypiorkiem.
Voilà!

Cześć! Jestem Sylwia. Lubię dobre jedzenie i ładne rzeczy. I podróże. Mieszkam na podlaskiej wsi. Od kilku lat interesuję się permakulturą i jej narzędzia wykorzystuję w siedlisku, w którym mieszkam. Placki ziemniaczane for life, sernik tylko z rodzynkami, marcepan bliski mojemu sercu, Makłowicz na prezydenta.