Jest w życiu kilka rzeczy, które nigdy nie zawodzą. Na mojej shortliście są m.in.: psy, reality o Kardadhiankach i owsianki w każdej postaci. A tych te ostatnie mogą mieć tysiące. Bo jeżeli “sky is the limit” ma kiedykolwiek realne zastosowanie, to na bank w przypadku owsianek.
Owsianki żrę ostatnio jakby jutra miało nie być i każda mogła być moją ostatnią. Codziennie. Czasem nawet 2 razy.
#owsiankateam
OWSIANKA MALINOWA Z JEŻYNAMI – SKŁADNIKI:
– 100 g. płatków owsianych zwykłych
– szklanka malin
– mleko owsiane
– płatki kokosowe
– kilka jeżyn
OWSIANKA MALINOWA Z JEŻYNAMI – PRZYGOTOWANIE
Płatki wsypuję do rondelka. Zalewam wodą w proporcji 2:1 (woda:płatki). Odstawiam na 30 minut.
Rondelek stawiam następnie na kuchence i gotuję na najmniejszej mocy/ogniu często mieszając. Stopniowo dolewam mleko owsiane. Owsianka, którą lubię, nie może być gęsta.
Całość gotuję około 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania wrzucam maliny.
Wszystko lekko blenduję. Ale nie jakoś uporczywie. Kilka bzyknięć, aby rozdrobnić maliny. Całość dokładnie mieszam.
Owsiankę przekładam do miseczki. Posypuję płatkami kokosowymi i jeżynami.
Smacznego!
Pyszny przepis. Polecam również dodać nieco płatków orkiszowych. 🙂 Będzie pysznie i zdrowo.