Za ten przepis dziękczynienie należy się Mariannie. Choć jej cupcakes na pewno były duużo smaczniejsze, to i moje bardzo czerstwe nie są.
Cytrynowe cupcakes z lemon curd – składniki:
– 6 łyżek lemon curd
– 250 g. serka mascarpone
– 50 g. masła
– 10 herbatników digestive
– 1 łyżka soku z cytryny
– 120 ml śmietany
Cytrynowe cupcakes z lemon curd – przygotowanie:
Ciastka kruszymy (np. za pomocą wałka), dodajemy roztopione wcześniej w garnuszku masło. Mieszamy i wykładamy do papilotek. Wygładzamy łyżeczką – taki ciasteczkowy spód ma mieć około 1,5 cm. Pozostałe składniki miksujemy ze sobą wykładamy do papilotek. Wstawiamy do lodówki minimum na godzinę.
Smacznego!

Cześć! Jestem Sylwia. Lubię dobre jedzenie i ładne rzeczy. I podróże. Mieszkam na podlaskiej wsi. Od kilku lat interesuję się permakulturą i jej narzędzia wykorzystuję w siedlisku, w którym mieszkam. Placki ziemniaczane for life, sernik tylko z rodzynkami, marcepan bliski mojemu sercu, Makłowicz na prezydenta.