Fasolka szparagowa z sosem musztardowym na ciepło

Fasolka szparagowa z sosem musztardowym – składniki:

– fasolka szparagowa
– ulubiona musztarda
– kremówka
– kostka bulionu warzywnego
– mąka

Fasolka szparagowa z sosem musztardowym – przygotowanie:

Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. W garnuszku gotujemy 2 szklanki wody, do których dodajemy kostkę buliony i około 4 łyżek stołowych musztardy. Gotujemy około minuty często mieszając, a następnie dodajemy pół szklanki kremówki. Sos zazwyczaj trzeba zagęścić mąką. Rozrabiamy ją w szklance z wodą i dodajemy do sosu. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę. Sos mieszamy z fasolką. Gotowe!
Smacznego!
Fasolka szparagowa z sosem musztardowym na ciepło

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *