Fasolka szparagowa z sosem musztardowym – składniki:
– fasolka szparagowa
– ulubiona musztarda
– kremówka
– kostka bulionu warzywnego
– mąka
Fasolka szparagowa z sosem musztardowym – przygotowanie:
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. W garnuszku gotujemy 2 szklanki wody, do których dodajemy kostkę buliony i około 4 łyżek stołowych musztardy. Gotujemy około minuty często mieszając, a następnie dodajemy pół szklanki kremówki. Sos zazwyczaj trzeba zagęścić mąką. Rozrabiamy ją w szklance z wodą i dodajemy do sosu. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę. Sos mieszamy z fasolką. Gotowe!
Smacznego!

Cześć! Jestem Sylwia. Lubię dobre jedzenie i ładne rzeczy. I podróże. Mieszkam na podlaskiej wsi. Od kilku lat interesuję się permakulturą i jej narzędzia wykorzystuję w siedlisku, w którym mieszkam. Placki ziemniaczane for life, sernik tylko z rodzynkami, marcepan bliski mojemu sercu, Makłowicz na prezydenta.