Składniki:
– 2 kg. wiśni
– 0.5 kg. cukru
– 2.5 litra wody
– 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego
Przygotowanie:
Wiśnie myjemy i drylujemy. Gotujemy wodę, do której dodajemy cukier i kwasek cytrynowy. Do wrzącej wody wrzucamy owoce i gotujemy przez ok. 15- 20 minut. Po tym czasie jeszcze ciepły możemy wlewać do słoików i pasteryzować lub ostudzić i pić.
![](https://zielonykoperek.pl/wp-content/uploads/2025/01/106085066_3632008793493894_4550447189278443304_n.jpg)
Cześć! Jestem Sylwia. Lubię dobre jedzenie i ładne rzeczy. I podróże. Mieszkam na podlaskiej wsi. Od kilku lat interesuję się permakulturą i jej narzędzia wykorzystuję w siedlisku, w którym mieszkam. Placki ziemniaczane for life, sernik tylko z rodzynkami, marcepan bliski mojemu sercu, Makłowicz na prezydenta.