Nie mam żadnej historii związanej z tymi jajkami, żadnych adekwatnych przemyśleń, więc po prostu będzie przepis. Aha, zrobiłam je i zjadłam sama, bo jak się okazuje, nie wszyscy lubią sery pleśniowe.
Składniki:
– 5 jajek na twardo
– 2-3 łyżki sera gorgonzola
– pieprz
– 2 łyżki posiekanego szczypiorku
– łyżka majonezu
– kapary
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przecinamy wzdłuż. Żółtka wyjmujemy i ucieramy z serem i majonezem na jednolitą masę. Dodajemy szczypiorek i pieprz do smaku, a następnie mieszamy. Dekorujemy kaparami.
Smacznego!

Cześć! Jestem Sylwia. Lubię dobre jedzenie i ładne rzeczy. I podróże. Mieszkam na podlaskiej wsi. Od kilku lat interesuję się permakulturą i jej narzędzia wykorzystuję w siedlisku, w którym mieszkam. Placki ziemniaczane for life, sernik tylko z rodzynkami, marcepan bliski mojemu sercu, Makłowicz na prezydenta.