
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – składniki:
– 4 jajka
– ok. 3 łyżki majonezu
– pół pęczka szczypiorku
– mała cebula
– sól i pieprz
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i siekamy bardzo drobno, ewentualnie mielimy w maszynce.
Dodajemy posiekany szczypiorek, pokrojoną w drobną kostkę cebulą oraz majonez.
Całość dokładnie mieszamy i dodajemy sól i pieprz do smaku. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, dodajemy łyżkę majonezu.
Smacznego!

Cześć! Jestem Sylwia. Lubię dobre jedzenie i ładne rzeczy. I podróże. Mieszkam na podlaskiej wsi. Od kilku lat interesuję się permakulturą i jej narzędzia wykorzystuję w siedlisku, w którym mieszkam. Placki ziemniaczane for life, sernik tylko z rodzynkami, marcepan bliski mojemu sercu, Makłowicz na prezydenta.