Pączuszki waniliowe z serka homogenizowanego to pierwsze pączki jaki kiedykolwiek zrobiłam. Robienia pączków tradycyjnych, drożdżowych, trochę się obawiam. A, że od czegoś trzeba zacząć, na pierwszy ogień rzuciłam wersję mini, waniliową, nazywaną także pączkami angielskimi. Może niedługo pokuszę się o takie „prawdziwe” z konfiturą w środku? Zanim nastanie ta wiekopomna chwila, pokusiłam się o pączuszki z serka homogenizowanego. Są zdecydowanie prostsze w wykonaniu i chyba zawsze się udahą.. Jak je opisać? Smak: pączkowo-waniliowy. Kształt: bliżej niezidentyfikowany, momentami okrągły, z dziwacznymi odnogami. Czas przygotowania: około 40 minut. Straty – oparzony prawy, najmniejszy palec lewej ręki. Bałagan po zrobieniu pączków: duży, ale nie większy niż zawsze. Reasumując – same plusy jeśli chodzi o przygotowanie, żadnych strat w jakości i smaku – pyszne pączuszki waniliowe – zdecydowanie polecam!
Pączuszki waniliowe z serka homogenizowanego – składniki:
Pączuszki waniliowe z serka homogenizowanego – przygotowanie:

Cześć! Jestem Sylwia. Lubię dobre jedzenie i ładne rzeczy. I podróże. Mieszkam na podlaskiej wsi. Od kilku lat interesuję się permakulturą i jej narzędzia wykorzystuję w siedlisku, w którym mieszkam. Placki ziemniaczane for life, sernik tylko z rodzynkami, marcepan bliski mojemu sercu, Makłowicz na prezydenta.