Okrągłe, słodkie, a nawet bardzo słodkie – medaliony z białej czekolady z Advokatem z dodatkiem żurawiny. Takie czekoladowe batony są banalnie proste w przygotowaniu. Z podanych składników zrobiłam 6 medalionów, ale w zasadzie mogłyby być o połowę cieńsze, dzięki czemu byłoby ich więcej. Zapraszam!
Składniki:
– 200 g. białej czekolady
– 1/4 szklanki Advocata
– garść żurawiny
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy będzie już całkiem płynna dodajemy Advocat i żurawinę. Dokładnie mieszamy i przelewamy do foremek – ja użyłam silikonowych foremek na muffiny. Czekamy aż ostygnie i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!
Cześć! Jestem Sylwia. Lubię dobre jedzenie i ładne rzeczy. I podróże. Mieszkam na podlaskiej wsi. Od kilku lat interesuję się permakulturą i jej narzędzia wykorzystuję w siedlisku, w którym mieszkam. Placki ziemniaczane for life, sernik tylko z rodzynkami, marcepan bliski mojemu sercu, Makłowicz na prezydenta.