Pierwszy raz zrobiłam takie jajka i bardzo spodobał mi się ich smak, ciekawe i smaczne połączenie wyrazistego chrzanu i delikatnego sera.
Składniki:
– 6 jajek
– chrzan
– szczypiorek
– majonez
– ser żółty
Przygotowanie:
Proporcje składników dobieramy wg własnego gustu. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie (dzięki soli łatwiej schodzi skorupka). Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy są już chłodne zdejmujemy skorupki a jajka przekrajamy na pół. Delikatnie wyjmujemy żółtka, które wrzucamy do miski i dokładnie rozdrabniamy widelcem.
Dodajemy ser pokrojony w drobną kosteczkę oraz szczypiorek. Następnie do smaku dodajemy odpowiednią dla nas ilość chrzanu. Dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy majonez, ale bardzo ostrożnie, po łyżeczce, żeby masa nie wyszła zbyt rzadka – ma się trzymać kupy a nie rozpływać 😉
Ponownie wszystko dokładnie mieszamy i łyżeczką napełniamy białka. Gotowe! 🙂
Smacznego!