Niespecjalnie mam w tym tygodniu czas na kilkugodzinne gotowanie dań
wielogarnkowych, więc korzystam z tego, co mam pod ręką i staram się
stosunkowo szybko przerobić to na coś smacznego. Stąd też pomysł na
dzisiejszy obiad. Wykorzystałam placki naleśnikowe, które zostały mi z poprzedniego obiadu. Naleśniki
przy odsmażaniu wcale nie przypaliły się aż tak bardzo, na co mogłyby
wskazywać zdjęcia 🙂 Może miejscami ciut za mocno się przyrumieniły 🙂
wielogarnkowych, więc korzystam z tego, co mam pod ręką i staram się
stosunkowo szybko przerobić to na coś smacznego. Stąd też pomysł na
dzisiejszy obiad. Wykorzystałam placki naleśnikowe, które zostały mi z poprzedniego obiadu. Naleśniki
przy odsmażaniu wcale nie przypaliły się aż tak bardzo, na co mogłyby
wskazywać zdjęcia 🙂 Może miejscami ciut za mocno się przyrumieniły 🙂
Naleśniki z pieczarkami i serem – składniki
– pieczarki
– cebula
– żółty ser
– sól i pieprz
– oliwa
Naleśniki z pieczarkami i serem – przygotowanie:
Smażymy
placki na naleśniki. Pieczarki myjemy i kroimy. Cebulę szklimy na
oliwie po czym dodajemy do niej pieczarki. Smażymy często mieszając i
doprawiamy. Zdejmujemy je z ognia i dodajemy ser. Ponownie mieszamy,
nakładamy na placki i zawijamy naleśniki.
placki na naleśniki. Pieczarki myjemy i kroimy. Cebulę szklimy na
oliwie po czym dodajemy do niej pieczarki. Smażymy często mieszając i
doprawiamy. Zdejmujemy je z ognia i dodajemy ser. Ponownie mieszamy,
nakładamy na placki i zawijamy naleśniki.
Smacznego!