Pasty kanapkowe – pasta z sera camembert i migdałów

Generalnie fanką camemberta nie jestem. Za łagodny to ser dla mnie. Wolę takie sery pleśniowe, co to ich zapach normalnego człowieka odrzuca. Ale nie wiem czemu, czy to za sprawą cytryny, czy czegokolwiek innego, tę pastę polubiłam.
Także bez zbędnego gadania, zachęcam do spróbowania…
Składniki:
– 120 g. sera camembert
– 2 łyżeczki soku z cytryny
– 1-2 łyżeczki masła w temperaturze pokojowej
– 2 łyżeczki drobno posiekanych migdałów
– łyżeczka płatków migdałowych
– sól i pieprz
Przygotowanie:
Camembert obieramy ze skórki i ucieramy z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Miksujemy z masłem i posiekanymi migdałami.
Pastę przekładamy do salaterki. Płatki migdałów prażymy na patelni na złoty kolor i posypujemy nimi pastę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *