
Koktajl z rabarbaru – składniki:
– 3 pałki rabarbaru
– 400 g. gęstego jogurtu greckiego
– miód
– kilka kostek lodu
– garść orzechów nerkowca
Koktajl z rabarbaru – przygotowanie:
Rabarbar obieramy, myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Wrzucamy do blendera. Dodajemy jogurt i całość miksujemy. Dodajemy miód do smaku (w moim przypadku były to ok. 3 łyżki) oraz kostki lodu. Ponownie włączamy blender i całość miksujemy przez chwilę.
Koktajl przelewamy do szklanek, a jego wierzch posypujemy posiekanym nerkowcem
Smacznego!

Cześć! Jestem Sylwia. Lubię dobre jedzenie i ładne rzeczy. I podróże. Mieszkam na podlaskiej wsi. Od kilku lat interesuję się permakulturą i jej narzędzia wykorzystuję w siedlisku, w którym mieszkam. Placki ziemniaczane for life, sernik tylko z rodzynkami, marcepan bliski mojemu sercu, Makłowicz na prezydenta.
No,no przed nadchodzącą falą upałów napewno przyda się do ugaszenia pragnienia.