Nie ufam rzeczom w proszku, herbatom w torebkach i zmielonemu jedzeniu w puszkach. Człowiek nigdy nie wie, co tak naprawdę jest w środku. Tak samo jeśli chodzi o paprykarz – ile jest w nim mięsa ryby a ile ości i innych rzeczy? Tego tak naprawdę nie wiadomo. To dlatego, oprócz smaku oczywiście, lubię robić go sama w domu. Jest dużo lepszy, niż popularny “szczeciński”.
Składniki
– jedna duża wędzona makrela
– jeden torebka ryżu
– 2 duże cebule
– koncentrat pomidorowy (średni)
– sól, pieprz, papryka słodka, majeranek
– trochę oliwy
Przygotowanie:
Przygotowanie jest bardzo proste: cebulę szklimy na oliwie, ryż gotujemy, makrelę obieramy z ości, rozgniatamy widelcem i mieszamy ze wszystkimi składnikami.
Gotowe!
dziękujemy za znakomity przepis
Polecam się na przyszłość.
robiłam, idealny;)
Cieszę się bardzo!