Niby podobna sałatka z brokułami, fetą i pestkami już u mnie była. Podobna, ale jednak zupełnie inna. I w wyglądzie, i w smaku… zapraszam do spróbowania.
Składniki:
– brokuł
– puszka kukurydzy
– opakowanie sera feta (a raczej typu feta)
– 3-4 ząbki czosnku
– pestki słonecznika
– jogurt naturalny
Przygotowanie:
Brokuł gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy. Układamy jako pierwszą warstwę w przezroczystej misce. Na nim układamy kukurydzę, wyżej pokrojoną w kostkę fetę.
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z jogurtem. Polewamy warzywa a wierzch posypujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.
Smacznego!

Cześć! Jestem Sylwia. Lubię dobre jedzenie i ładne rzeczy. I podróże. Mieszkam na podlaskiej wsi. Od kilku lat interesuję się permakulturą i jej narzędzia wykorzystuję w siedlisku, w którym mieszkam. Placki ziemniaczane for life, sernik tylko z rodzynkami, marcepan bliski mojemu sercu, Makłowicz na prezydenta.